Dobrodošli v slikoviti pokrajini Moravske Toplice

... majhnem mestu v osrčju Prekmurja, ki vas bo v trenutku prevzelo s svojimi neskončnimi ravnicami in razgibano gričevnato pokrajino.

Znana po svojih termalnih izvirih in zdravilnih blagodejnostih, so Moravske Toplice priljubljena destinacija za tiste, ki si želijo sprostitve, počitka in wellnessa. Panonsko morje, ki se je tukaj razlivalo pred milijoni leti, pa je za sabo pustilo bogato dediščino termalnih vrelcev mineralne vode in zdravilnih blagodejnostih. Predvsem črna mineralna voda, ki jo imenujejo tudi črno zlato, je edinstvena v svetovnem merilu in je temelj zdravstvene in kopališke ponudbe term v Moravskih Toplicah. Termo mineralna voda blagodejno vpliva na ljudi z različnimi artritisi, artrozo, degenerativnimi spremembami v mišično-skeletnem sistemu, pomaga pa tudi pri različnih kožnih boleznih kot sta dermatitis in luskavica. Kopanje v teh vodah podari tudi odličen kozmetični učinek, saj koža po kopanju postane gladka, svilnata, prijetno hidrirana in elastična.

Okusni zajtrk za lepši začetek dneva

Naš hotel Maj Inn se nahaja v samem središču Moravskih Toplic, le streljaj od Term Vivat in Terme 3000, največjih slovenskih term. Hotel Maj Inn svojim gostom ponuja udobne sobe z lastno kopalnico, klimatsko napravo, hladilnikom, TV z ravnim zaslonom in brezžičnim internetom. Jutro vam bo zadišalo po omamni kavi, katero vam bodo pripravili prijetni gostitelji, z okusnim zajtrkom pa bo začetek dneva takoj še lepši!

Pred samim hotelom je na voljo veliko brezplačno parkirišče, s pokrito kolesarnico pa je poskrbljeno tudi za ljubitelje kolesarjenja.

Za dogodivščine izven našega hotela, vam ponujamo možnost najema koles, shrambo in polnjenje vaših e-koles ter tudi polnilno postajo za električna vozila.

Japonski vrt "Zen garden"

Dvorišče hotela ponosno krasi tudi japonski vrt "Zen garden", s stalno razstavo bonsajev. Ta čarobni vrt je pravi raj za ljubitelje narave, miru in harmonije ter predstavlja resnično edinstveno doživetje za vse obiskovalce. Prepustite se njegovi lepoti in umirjenosti ter ustvarite selfie, ki vas bo večno spominjal na te trenutke. Z veseljem vam bomo predstavili tudi simbolni pomen bonsajev v japonski kulturi ter vas popeljali skozi umetnost vzgoje drevesc in rastlin, prav tako pa imate možnost nakupa bonsajev - z vsemi napotki za vzgojo, da bo tudi vaš kar najlepše uspeval v vašem domu ali vrtu.

Namigi za raziskovanje

Poleg raznolikih vodnih aktivnosti in medico-wellnessa, se v neposredni okolici na 50 hektarjih razprostira tudi golf igrišče z 18 igralnimi polji. Občina Moravske Toplice zavzema pomemben del Krajinskega parka Goričko, kjer je veliko rekreativnih poti s številnimi turističnimi znamenitostmi na sami poti. Okolica je odlično izhodišče za vse bolj popularno nordijsko hojo, pohodništvo in kolesarjenje ali zgolj ribolov. Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, saj je v samem kraju veliko otroških igrišč za različne starostne skupine. V bližnjem dvorcu lahko tudi jahate konje ali obiščete Vulkanijo, kjer bodo otroci spoznali krtka Olija.

Aktivnosti se tu ne končajo, saj si lahko v mestu ogledate tudi nasad orhidej in paradižnikov ali sprehodite okoli Bukoviškega jezera, kjer so pred leti radiestezijske raziskave pokazale blagodejno zdravilno sevanje in kjer vam bo kar 26 energijskih točk sprostilo telo in duha. Za ljubitelje adrenalina je v bližini tudi Pustolovski park s šestimi plezalnimi potmi, za ljubitelje zgodovine pa svetujemo obisk Lončarske vasi.

Pri aktivnih in bogatih počitnicah naj vas navduši tudi prekmurska kulinarika, ki je preprosta, a polnega okusa ter pripravljena iz sestavin lokalnega okolja. Vsekakor velja poskusiti prekmursko šunko in gibanico, ki sta po evropski zakonodaji tudi zaščitena izdelka te pokrajine. Ne pozabite pa na bograč, dodoli in bujto repo. Pa zlejvanke in rejtaše! Naj vam zaupamo tudi to, da se na prvih obronkih Goričkega prideluje najboljše vino.

Z velikim veseljem vas vedno napotimo k gostincem in domačinom, za katere preizkušeno verjamemo, da vas bodo z domačo hrano preprosto »zacumprali«.

Lepo vabljeni v naš butični hotel, kjer vam nudimo individualen pristop in iskreno gostoljubje.

Dobrodošli!

Galerija